Vattnet är avstängt, pelargonerna har flyttat in, trädgården ligger i vila och inväntar en ny säsong och vi kolonister avslutar 2017.

Som vanligt ställs vi inför nya utmaningar och det blir säkert inte annorlunda 2018. Men vi kan börja med att fråga oss själva – vad kan jag/vi göra?

Tillsammans kan vi göra vårt koloniområde till en plats där vi trivs ännu bättre. Men då krävs det uppoffringar. Området sköter inte sig själv och det räcker inte med några få kolonister. I detta individualismens tidevarv krävs det att vi går samman om vi ska uträtta något för den gemensamma saken.

Under den korta tiden jag varit ordförande, har jag känt en positiv fläkt över mycket. Medverkan vid städdagarna har varit rekordstor, engagemanget kring midsommar, loppis och övriga evenemang har varit fantastiskt.

Vi har gjort en hel del på vårt område, men mycket återstår för att göra det ännu bättre. För att använda en gammal klyscha – vi är på rätt väg.

Något som är ute på fel väg är vår traktor som stals i oktober. Tjuvarna hade fräckheten att lyfta av grindarna och rulla ut den. Den lär vi nog aldrig se röken av igen. Kanske rullar den på ett vinfält i Frankrike, där den är perfekt för det ändamålet. Vi har tyvärr även råkat ut för ett par inbrott och ett inbrottsförsök i stugorna.

Nog med summerande annars blir det inget att skriva om i verksamhetsberättelsen.

Jag och övriga styrelsemedlemmar tackar för det gångna året och önskar er alla ett Gott slut på 2017 och ett Gott Nytt År 2018.

Väl mött till en ny kolonisäsong.

Lasse